Promocija posebne ture u 9/2017 koja posjećuje Zadar i  Kraljevske vinograde i gdje će uživati u vrhunskom vinu i svježoj jadranskoj tuni: www.mainichisinbun-ryokou.com

Japan Economy Newspapers objavljuje posjet Zadru, Kraljevskim vinogradima i kušanje vina i jadranske svježe tune: www.nikkeicl.co.jp

„Najuglednija vinska kritičarka i novinarka na svijetu” po riječima magazina Decanter.

Jancis Robinson svakodnevno piše za JancisRobinson.com (prva dobitnica titule “Vinska web-stranica godine” na dodjeli nagrada Louis Roederer International Wine Writers Awards 2010.), tjednu kolumnu za The Financial Times, i dvaput mjesečno kolumnu koja se distribuira širom svijeta.

Professor emerita na Odsjeku za vinogradarstvo i vinarstvo na Kalifornijskom sveučilištu u Davisu, Carole Meredith bila je jedna od prvih koji su se koristili DNK analizom kako bi razlikovali sorte vinove loze i proučavali genetičke odnose među njima.

Sa svojim znanstvenim timom dr. Meredith utvrdila je genetičko i zemljopisno podrijetlo Cabernet sauvignona, Chardonnaya, Syraha i drugih sorti.

José Vouillamoz jedan je od vodećih svjetskih stručnjaka za istraživanje porijekla sorti vinove loze s pomoću DNK metode.

Švicarski genetičar vinove loze svjetskog glasa usavršavao se kod prof. Carole Meredith na Kalifornijskom sveučilištu u Davisu.

Zajedno s dvije nositeljice titule Master of Wine, Jancis Robinson i Julijom Harding, autor je nagrađivane knjige Wine Grapes (Allen Lane, 2012.) ...

Potpredsjednik za vinogradarstvo u vinariji Ridge Vineyards, David ima čast raditi u nekima od najboljih kalifornijskih vinograda zinfandela.

Studirao je vinarstvo i vinogradarstvo na Kalifonijskom sveučilištu u Davisu, gdje je diplomirao i magistrirao prije nego što je prešao u kalifornijsku vinsku industriju.

David je član nekoliko stručnih vinarskih organizacija, uključujući ASEV, Historic Vineyard Society, Rhone Rangers te Zinfandel Advocates and Producers ...

Joel Peterson osnivač je i glavni vinar vinarije Ravenswood Winery.

Nakon rada s Josephom Swanom, jednim od stručnjaka za kalifornijski Zinfandel, Joel je 1976. osnovao Ravenswood Winery i proizveo 327 kartona vina Old Vine Zinfandel.

Ravenswood Winery je danas svjetski poznat i jedan je od najvećih, najuspješnijih i najcjenjenijih proizvođača Zinfandela u Kaliforniji.

Najpoznatiji vinski svjetski stručnjaci posjetili  su Kraljevskim vinogradima i završivši svoj obilazak degustacijom i večerom.

Povod ovog posjeta bila je 1.međunarodna konferencija vinskih stručnjaka i enologa u Splitu pod nazivom "Ja sam Tribidrag" . Link: tribidrag.org

Priči o Crljenku ili Tribidragu, možda trenutno i najpotentnijoj vinskoj sorti u Hrvatskoj uvelike doprinose i Kraljevski vinogradi  iz Zadra, koji su jedan od najvećih proizvođača Crljenka u Hrvatskoj sa oko 60.000 trsa.

Ponedjeljak, 10 Travanj 2017 12:30

Yumi Tanabe u posjeti Kraljevskim vinogradima

Zadar, 07.04.2017

Yumi Tanabe, predsjednica međunarodnog natjecanja "SAKURA" najbolja svjetska vina po izboru žena Japana bila je u dvodnevnoj posjeti Kraljevskim vinogradima.

Degustirala je sva naša vina i druga vina zadarskog kraja, uz bogatu autohtonu gastro ponudu upoznala se sa sljubljivanjem hrane i vina. Dolazak gospođe Tanabe i Toshiko Takeda, direktorica „SAKURA“ zasigurno može doprinijeti boljoj prepoznatljivosti hrvatskih vina u Japanu.

Stranica 1 od 2