Pretposljednjeg dana Avantura Festival Film Forum Zadra, na posebno zanimljivom događanju, sljubljen je hrvatski film i festival s gastronomijom i posebnom destinacijom.

Na prekrasnim padinama Kraljevskih vinograda iznad Petrčana i Punta Skale, gdje puca pogled na otoke zadarskog arhipelaga, u trsju vinograda prikazana je III. epizoda jedne od najuspješnijih hrvatskih dokumentarnih serijala “Hrvatski kraljevi” (HTV), te je time gostima festivala predstavljen sjajan spoj hrvatske kulture, lokacije i autohtone gastronomije.

Punta Skala, 28.08.2014

Prekrasni, jedinstveni ambijent Kraljevskih vinograda, smješten na jednoj od najboljih lokacija vinograda u Sjevernoj Dalmaciji, sinoć je pretvoren u kino pozornicu pod zvijezdama.

Avantura film festival Zadar, na slikovitim je padinama iznad Punta Skale, s kojih pogled pada na Zadar, otoke zadarskog arhipelaga i Velebit, zajedno s partnerom, odnosno LUX nagradom, koja je pod pokroviteljstvom Europskog parlamenta, i uz gostoprimstvo Kraljevskih vinograda, priredio događaj za pamćenje.