火, 07 7月 2015 09:20

Pošip Kraljevskih vinograda tri godine zaredom šampionsko vino sjeverne i srednje Dalmacije

ŠESTI BENKOVAČKI VINSKI FESTIVAL VINFEST 2015.

Na šestom benkovačkom vinskom festivalu Vinfest 2015., održanom 3. lipnja 2015., najboljim bijelim vinom sjeverne i srednje Dalmacije proglašen je Pošip Kraljevskih vinograda. Da to nije puka slučajnost, govori činjenica da je ovo treća godina zaredom u kojoj Pošip Kraljevskih vinograda dobiva ovu laskavu titulu među bijelim vinima.

Idealna lokacija, još jednom potvrđena kao vrhunska za dobivanje kvalitetnoga grožđa za proizvodnju vina, i stručan tim ljudi koje vodi iskusan enolog Dean Crnošija zaslužni su za vino koje se iz godine u godinu potvrđuje kao šampionsko.

Pošip Kraljevskih vinograda vrhunsko je vino proizvedeno od grožđa iz nasada koji se nalaze na kamenitim padinama iznad Petrčana. Vino je intenzivne arome i osebujna tijela. Stasito je, ali s druge strane vrlo pitko te odiše svježinom i mineralnošću. Pravi je
primjer vina dobivenog iz škrte zemlje i upravo je to ono što se osjeti u svakoj kapljici... sunce, more, kamen, a sve to čini ga posebnim i pravim predstavnikom vina dalmatinskoga kraja.

 

読む 15212 回読まれました 最終修正日 金, 10 7月 2015 09:38
このカテゴリをもっと見る « Šampionska nova vina s Punta Skale-Petrčane