Kraljevski Vinogradi

Ovo je jedna od najboljih lokacija vinograda u sjevernoj Dalmaciji.

Vinogradi na slikovitim padinama iznad Petrčana i Punta Skale podignuti su u ekstremnim uvjetima, na kamenitom tlu s optimalnim nagibom na jugozapad i stalnim strujanjima zraka, kako s mora tako i s Velebita.

Vrhunska kvaliteta grožđa iz kamenog vinograda, izvrstan okus vina plod su posebne mikroklime, njegova položaja uz more i cjelodnevne izravne izloženosti suncu, prosječno 2600 sati godišnje.

Petrčane su u jedinstvenom skladu s prirodom, impresivnim pejzažnim bojama zelenih vinograda, modrog neba, žarkog sunca i čistog plavog mora. Pogled s vinograda pada na grad Zadar, otoke zadarskog arhipelaga i Velebit.

Vinograd se proteže u širini 1 km od 8m iznad mora do 43m nadmorske visine. Uzgoj vinove loze na padinama od 700m s nagibom do 30° omogućuje stalno strujanje zraka kako s mora tako onog hladnog i svježijeg s Velebita koji se sa 1600 m obrušava (bura) i suši tlo.

Ovakva mikroklima omogućava kvalitetni uzgoj grožđa koje je ekstraktno i zdravo za proizvodnju bijelih i crnih sorti. Bura djeluje kao ventilator koji prozračuje grožđe u kamenoj podlozi, a noću hladan zrak s Velebita koji se spušta prema moru pruža užitak i omogućava stvaranje moćnih ekstrata.

Trenutno raspolažemo s 40 hektara vinograda na dvije lokacije i ukupno 300.000 loza sa slijedećim sortimentom: Crljenak (zinfandel), Plavac mali i Pošip te (manje količine sorti: Syrach, Merlot, Cabernet souvignon, Plavina, Žilavka, Chardonay, Souvignon bijeli, Muškatl žuti.)

Bazirani smo na integriranoj proizvodnji i većina radova, a posebno pljevljenje i branje obavlja se ručno.

Vinova loza se uzgaja i njeguje zahvaljujući stručnom nadzoru visoko educiranih djelatnika i stručnih konzultanata.

 

Galerija fotografija